Hivatalos: holnap délután lesz az Orbán-Putyin találkozó

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 31.

Külpol

A Kremlben.

Február elsején délután Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatás keretében tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Kremlben - áll Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárának mai közleményében. A látogatást hétfőn orosz újságíróknak Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is bejelentette.

A közlemény szerint a koronavírus negatív hatásai ellenére sikerült folytatni a magyar-orosz gazdasági projekteket, melyek közül több is a csúcstalálkozó napirendjére kerül. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megvitatják a legfontosabb nemzetközi ügyeket is.

Havasi Bertalan és Dmitrij Peszkov is kiemelte: mindkét fél nagyon fontosnak tartja a moszkvai látogatást, tekintettel a magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok fejlettségére.

A sajtófőnök hozzátette: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyalásával egyidőben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is megbeszélést folytat egymással.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk