III. Károly rákbetegségét korai stádiumban diagnosztizálták

  • narancs.hu
  • 2024. február 6.

Külpol

Jók a kilátásai. A király elszánt, nemcsak a gyógyulásra, a munkára is koncentrálni akar.

Brit sajtóértesülések szerint

korán észlelték a rákos elváltozást III. Károly királynál, és a prognózist jónak mondják az orvosai.

Udvari források szerint a király hozzáállása nagyon pozitív.

A Buckingham-palota a hétfőn kiadott közleményen kívül nem részletezte, hogy a brit uralkodónál pontosan milyen rákbetegséget diagnosztizálták. Korábban Károly prosztatamegnagyobbodásának a hírét azért hozták nyilvánosságra, hogy felhívják a férfiak figyelmét arra, vegyék komolyan a tüneteket. Úgy tudni, az ezzel kapcsolatos beavatkozást sikeresen elvégezték, a rákbetegséget ettől függetlenül diagnosztizálták nála.

Károly hétfőn reggel érkezett meg Londonba Sandringhamből, hogy egy meg nem nevezett kórházban megkezdjék a kezelését. Felesége, Kamilla végig mellette lesz, de a királyné ragaszkodik ahhoz is, hogy folytassa a nyilvános szerepléseit. A királyi család más tagjai is helyettesíteni fogják az uralkodót, köztük a walesi herceg, aki saját felesége egészségügyi problémái után szerdán tér vissza a szolgálatba.

Károly az orvosok tanácsára lemondta minden nyilvános szereplését, de a királysággal járó papírmunkát folytatni kívánja, és elképzelhető, hogy néhány személyes magánbeszélgetést is megtart.

A Daily Mail úgy tudja, a király a múlt hét eleje óta tudott a diagnózisról. A hétvégén még megjelent a nyilvánosság előtt Norfolkban. Kamilla pedig szerdán egy új, rákbetegeket kezelő központot nyitott meg Londonban.

Rishi Sunak brit miniszterelnök kedd reggel újságírók előtt azt nyilatkozta, sokkolták és elkeserítették a hírek Károly királyról, szerencse viszont, hogy az orvosok korán felfedezték a rákbetegséget. Sunak állandó kapcsolatban van a királlyal, imádkozik érte és családjáért, és stábjával együttműködésben gondoskodnak arról, hogy közfeladatait betegsége idején is legyen, aki el tudja látni. A miniszterelnök abban reménykedik, hogy Károly gyorsan túl lesz a betegségen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk