Ismét Harkivot lőtték az oroszok, hatan meghaltak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 22.

Külpol

A postahivatal dolgozói nem értek el az óvóhelyig, mert a sziréna csak néhány pillanattal a becsapódás előtt szólalt meg.

Orosz rakétatámadás érte szombaton az északkelet-ukrajnai Harkiv városát.

Több rakéta egy postahivatalba csapódott, legalább hatan meghaltak, 14-en megsebesültek – jelentették be helyi hatóságok.

Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója Telegramon azt közölte, az áldozatok a posta dolgozói voltak. Nem volt idejük bemenekülni az óvóhelyre, a légvédelmi szirénák ugyanis csak alig néhány pillanattal a rakéták becsapódása előtt szólaltak meg.

A sebesültek közül hét ember állapota súlyos.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videót is megosztott a közösségi médiában a támadásról, mely, mint azt hangsúlyozta, polgári létesítményt ért. Az államfő hangsúlyozta: fokozni kell a nyomást Oroszországra – melyet Telegramon ismét terrorista államnak nevezett –, erősíteni kell a nemzetközi közösség egységét is a terrorizmus elleni küzdelemben.

Harcokat jelentettek a Donyeck megyében lévő Avgyijivka környékéről is, ahol az ukrán hadsereg a napokban több orosz támadást vert vissza. Az iparváros az elmúlt hetekben intenzív orosz támadások célpontjává vált.

A címlapkép nem most, hanem egy október 6-i harkivi támadáskor készült. Fotó: MTI/EPA/Pavlo Pahomenko

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk