Ismét tojással akarták megdobni a brit uralkodót

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 6.

Külpol

Egy hónapon belül ez volt a második hasonló incidens.

III. Károly király a Londontól 60 kilométerre északra fekvő Luton városába látogatott, és éppen a városháza előtt üdvözölte a fogadására összegyűlt helybelieket, amikor a tömegből valaki egy tojást hajított felé. Az illetőt őrizetbe vették és megkezdték kihallgatását.     A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottat, csak annyit árult el róla, hogy a húszas éveiben járó férfi.

Egy hónapja Yorkban történt szinte ugyanilyen incidens. November első hetében Károly édesanyja, a szeptember 8-án elhunyt néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő első hivatalos szobrát érkezett felavatni, amikor egy férfi, a 23 éves Patrick Thelwell több tojást hajított felé. Az elkövető, aki saját elmondása szerint a szegények jogfosztottsága és a gazdagok kivételezett életformája ellen kívánt tiltakozni, később bírósági végzéssel tiltották el attól, hogy valaha is 500 méternél közelebb tartózkodjon a brit uralkodótól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk