Izrael evakuálja a diplomaták családjait Ukrajnából

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 12.

Külpol

Az izraeli állampolgároknak pedig nem ajánlják az Ukrajnába való beutazást.

Izrael bejelentette a diplomaták családjainak evakuálását Ukrajnából – közölte a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet péntek este.

Az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség súlyosbodása nyomán az izraeli külügyminisztérium bejelentette, hogy elszállítják Ukrajnából a kijevi diplomaták és követségi dolgozók családtagjait. Emellett Jeruzsálem felszólította az izraeli állampolgárokat, hogy tartózkodjanak az Ukrajnába utazástól, és fontolják meg az országban maradásukat.

A külügyminisztérium közleményben kérte fel az Ukrajnában élő izraeli állampolgárokat, hogy regisztráljanak a minisztérium honlapján, és fontolják meg az országban maradásukat. A tárca azt tanácsolta az izraelieknek, hogy tartózkodjanak a veszélyes térségek megközelítésétől.

A lap szerint Izrael az Egyesült Államok azon állításai nyomán döntött így, amelyek szerint Oroszország egyre több csapatot vont össze az ukrajnai határon a nyilvánosságra hozott új műholdfelvételek szerint.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk