Jöhet az impeachment Joe Biden ellen

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Külpol

Megszavazták az eljárást, ami arra mindenképp jó lesz, hogy címlapon tartsák a sztorit a kampányban.

Az amerikai képviselőház 221-212-es többséggel szavazta meg, hogy Joe Biden amerikai elnökkel szemben alkotmányjogi felelősségre vonási eljárás, azaz impeachment induljon – írja a BBC.

Afg?n konfliktus - Egyes?lt ?llamok

 
Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Stefani Reynolds

A republikánus képviselők azzal vádolják Joe Biden elnököt, hogy politikai befolyását felhasználva segítette zűrös ügyeiről ismert fia, Hunter Biden üzleteit. Állításuk szerint a Biden beszélt fia üzleti partnereivel, és szerintük a Biden család, és üzlettársaik több mint 24 millió dollárt kaptak külföldi forrásoktól Kínából, Kazahsztánból, Romániából, Oroszországból és Ukrajnából 2014 és 2019 között.

Az elég valószínűtlen, hogy tényleg belebukik Joe Biden ebbe az eljárásba, de a republikánusok elérték a lényeget, hiszen így még nagyon sokáig a közbeszédben tudják vele tartani Hunter Bident, akire valószínűleg az egész kampányukat fogják építeni.

Biden fia tényleg elég gyanús üzleti ügyekbe keveredett (sőt, ő maga is egy határozottban balhés figura), de annak egyelőre semmi bizonyított jele, hogy ezek az üzletek bárhogyan kapcsolódnának apja Barack Obama alatti alelnöki ciklusához.

A demokrata párt és a Fehér Ház szerint az egész vizsgálat csak egy politikai akció, Biden szerint ellenfelei „hazugságokkal támadják”.

Hunter Biden közölte: nyilvános meghallgatáson hajlandó válaszolni a bizottság kérdéseire.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk