Vádat emeltek Joe Biden fia ellen

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Külpol

Pénz, drogok, fegyverek, na meg a választások.

A szövetségi ügyészség másodszorra emelt vádat az amerikai elnök Joe Biden fia, Hunter Biden ellen. A vádirat szerint Biden 2016 és 2019 között minimum 1,4 millió dollárral károsította meg az amerikai államot – írja a BBC.

A vádirat három bűncselekményről és hat vétségről beszél: adóbevallás és -fizetés elmulasztásáról és annak kijátszásáról is. Ha elítélik, 17 év börtön is lehet a vége.

Hunter Biden ellen először még szeptemberben emeltek vádat egy fegyvervásárlási ügy miatt, akkor azt állították, 2018-ban úgy vett fegyvert, hogy eltitkolta az ilyenkor kötelezően kitöltendő papírokon, hogy drogot fogyasztott, így ő lett az Egyesült Államok történetének első elnökgyereke, aki ellen büntetőeljárás indult.

Az ügyészség fogalmazása szerint a kifejezetten balhés figurának számító Biden „drogokra, barátnőkre, luxusszállodákra, ingatlanbérlésre, autókra, ruhákra és egyéb személyes jellegű tárgyakra költötte pénzét, vagyis mindenre, csak adókra nem”, emiatt összesen hétmillió dollár bevételhez jutott.

A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta az új vádakat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk