Karácsonykor sem lesz tűzszünet Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Külpol

A Kreml egyértelműen elutasította ennek lehetőségét.

Moszkva kijelentette, hogy a közel 10 hónapja tartó ukrajnai háború után nincs szó "karácsonyi tűzszünetről", és a harcok a tél folyamán is folytatódni fognak - írja a Guardian.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a héten ugyan felszólította Oroszországot, hogy karácsonyig kezdje meg csapatai kivonását a békemegállapodás felé vezető első lépésként, de  Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden azt mondra:  addig nem lesz béke Kijevvel, amíg Zelenszkij el nem fogadja a "realitást". Utóbbival Peszkov a négy ukrán régió törványtelen népszavazás utáni annektálására utalt. Peszkov azt is leszögezte, hogy Moszkva nem látott javaslatokat egy "karácsonyi tűzszünetre". "Senkitől sem érkezett ilyen ajánlat. Ez a téma nincs napirenden" - mondta.

Zelenszkij eközben szerdán arról beszélt, hogy a frontvonalon nincs nyugalom, Oroszország taktikája pedig az, hogy a tüzérséggel elpusztítanak mindent, ami előttük van, addig, amíg csak puszta romok és kráterek maradnak.

Katonai elemzők szerint a háborúban téli patthelyzet alakulhat ki, még akkor is, ha a heves harcok folytatódnak, különösen a kelet-ukrajnai Donyeck régióban.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk