Az ukrán ombudsman szerint kiskorúakat is megkínoztak az orosz csapatok

Külpol

Elmondása szerint Herszon megyében tíz kínzókamrára bukkantak, a gyerekeket pedig gyakorlatilag éheztették.

Dmitro Lubinec ukrán emberi jogi ombudsman kiskorúak megkínzásával vádolta meg az orosz csapatokat.

"Herszon megyében tíz kínzókamrára bukkantunk, közülük négyre magában a városban" - erről a tisztségviselő szerdai sajtótájékoztatóján Kijevben számolt be.

Az ombudsman arról is beszélt, hogy nem csak kínzásról tudnak. Dokumentálva van, hogy a gyerekek csak minden második nap kaptak vizet, és gyakorlatilag éheztették őket. Állítólag azzal igyekeztek megtörni őket, hogy azt mondták nekik: a szüleik lemondtak róluk, és nem jönnek vissza értük.

Az oroszok a kiskorúakat Lubinec szerint azzal vádolták, hogy támogatják az ukrán hadsereget, és hozzátette azt is, hogy hasonló incidensekre a Harkiv megyei Balaklijában is akadt példa. A tisztségviselő mindemellett újra felrótta Moszkvának, hogy gyerekeket deportál Oroszországba.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk