Kijevbe utazik Von der Leyen és Eduard Heger szlovák miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2022. április 6.

Külpol

A látogatás csütörtökön indul, találkoznak Zelenszkijjel is.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke eredetileg csak Josep Borrel uniós külügyi vezetővel utazott volna az ukrán fővárosba – írja az AP hírügynökség.

Eduard Heger szlovák miniszterelnök azonban ma közölte, ő is Kijevbe utazik, hogy még a héten találkozzon Zelenszkij ukrán elnökkel.

Heger szerdán annyit mondott, hogy holnap, azaz csütörtökön este indul útnak, további részleteket azonban nem kívánt közölni az utazásról.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.