Kínának kémkedett egy német politikus munkatársa

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Külpol

A gyanúsítottat kedden letartóztatták. Főnöke az AfD listavezetőjeként indul az EP-választáson.

Kínának kémkedett Maximilian Krah német EP-képviselő egyik munkatársa – írja a nyugat.hu a Reuters hírére hivatkozva. 

Krah az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű radikális párt politikusa, ez jelenleg a második legnépszerűbb tömörülés Németországban. A kémügy azért különösen kínos, mert Krah ismét indul az EP-választáson, pártjának listavezetőjeként.

Érintett munkatársát, Jian G.-t kedden letartóztatták. Azzal gyanúsítják, hogy az Európai Unió törvényhozásában zajló vitákról és a kínai ellenzékről tájékoztatta a kínai hírszerzést. 

A német kancellár, Olaf Scholz azt mondta, nagyon aggasztóak az AfD elleni vádak.

Korábban három német állampolgárról szóltak a hírek, ők a gyanú szerint katonailag is érzékeny információkkal segítették Kínát.  

Maximilian Krah nem mond le, de a kampányban nem vesz részt olyan súllyal, mint ahogyan tervezte. A kínai külügyi szóvivő, Vang Venbin azt mondta, az egész ügy szimpla felhajtás és csak arra jó, hogy lejárassa Kínát. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk