Kocsis Máté a román szélsőjobb felvételével indokolja, hogy nem csatlakoznak Meloni EP-frakciójához

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Külpol

Sajtóhírek szerint az olasz miniszterelnök utasította el Orbánt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, olasz lapértesülések szerint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője nemet mondott Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz csatlakozási kérelmére.

Kocsis Máté szerda esti Facebook-posztjában – amit a 24.hu vett észre – erősítette meg, hogy a Fidesz nem fog csatlakozni az ECR-hez, ám egész más okokra hivatkozva. A Fidesz frakcióvezetője azt írta, miután a szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába,

„Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!”

George Simion, a szélsőjobbos AUR elnöke kommentben válaszolt Kocsisnak: „sziasztok magyar barátok! nem gyűlölünk, hanem együtt akarunk harcolni az európai bürokraták ellen.” A Fidesz képviselői egyébként 2021 óta független képviselőként ülnek az EP-ben, miután kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, ahol a tagságuk már fel volt függesztve.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk