Ukrajna nyitott rá, hogy Oroszországot is meghívják a következő békecsúcsra

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Külpol

Erről Zelenszkij kabinetfőnöke beszélt.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője közölte, elképzelhető, hogy Ukrajna Oroszországot is meghívja a következő nemzetközi konferenciára, amelyen a béketárgyalások menetét dolgoznák ki – írja a Bloomberg beszámolójára hivatkozva a hvg.hu.

Zelenszkij kabinetfőnöke szerint a múlt hétvégén tartott svájci békecsúcs után munkacsoportokban folytatódhat a fegyverszünet előkészítése. „Ez mind része egy közös tervnek, amelyet számos ország támogatni fog” – mondta Jermak kedden, hozzátéve:

„Azt gondoljuk, hogy lehetséges lesz meghívni Oroszország képviselőit is”.

Oroszország korábban már közölte, hogy milyen feltételek mellett állna készen a tűzszünetre és az esetleges béketárgyalásokra. Ezek – az oroszok által részben elfoglalt megyék teljes feladása és az ukrán NATO-csatlakozás leállítása – azonban elfogadhatatlanok Ukrajna számára. A svájci Bürgenstockban rendezett kétnapos békekonferenciára Oroszországot nem hívták meg, legfontosabb szövetségese, Kína pedig lemondta a részvételt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.