Kovács Zoltán Twitteren ment neki az Orbánt kritizáló Junckernek

  • narancs.hu
  • 2019. október 29.

Külpol

Kifakadt a szóvivő.

Az Európai Bizottság leköszönő elnöke szerint Orbán legyen hálás Merkelnek, ahelyett, hogy kritizálná. Jean-Claude Juncker ezt a Frankfurter Rundschau-nak adott interjújában mondta, erre Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő Twitteren kiosztotta, szúrta ki a hvg.hu.

Juncker a menekültválságra adott német reakcióról azt mondta:

„Merkel nem kinyitotta a határokat, hanem nem zárta őket be. Ez nagy különbség. Ha lezárta volna a határokat, azzal lehetetlen helyzetbe hozta volna Ausztriát és Magyarországot, több százezer ember rekedt volna az Alpokban és a Keleti pályaudvaron. Orbán Viktornak ezért inkább köszönetet kellene mondania a német kancellárnak, nem pedig kritizálnia.”

Kovács Zoltán Twitteren reagált a mondatokra: "Merkel nem konzultál senkivel, és olyan döntéseket hozott, amihez nem volt joga. És ma is viseljük a következményeit. Miért is mondanánk köszönetet? Azért, mert több száz ezer bevándorló nem hajlandó integrálódni vagy hazamenni?"

3/3 Really? Merkel didn't consult anyone. She made decisions she didn't have any right to make. And we still suffer from their consequences. What should we be thankful for? The hundreds of thousands of immigrants unwilling to integrate or go back home?

— Zoltan Kovacs (@zoltanspox) 2019. október 29.

Figyelmébe ajánljuk