Lakóépületeket bombáztak Donyeckben az oroszok, többen meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 8.

Külpol

31 ember megsebesült. De Harkivban is volt halálos áldozata a legutóbbi rakétatámadásnak.

Az urán hatóságok szerint legalább 5 ember meghalt, amikor az oroszok lakóépületeket bombáztak a kelet-ukrajnai Pokrovskban.

A város 70 kilométerre északnyugatra fekszik az orosz erők által megszállt Donyecktől – írjaBBC.

Ihor Klimenko belügyminiszter szerint az első orosz találat 4 civilt ölt meg, a második találatnál pedig a mentőegységek egyik tagja halt meg. Emellett 31 ember megsebesült. A sebesültek között 19 rendőr, 5 tűzoltó és 1 gyerek is volt. A mentés jelenleg is zajlik.

Pavlo Kyrylenko, Donyeck megye ukrán kormányzója azt nyilatkozta, hogy a csapások két lakóépületet, egy szállodát, vendéglátóhelyeket, üzleteket és közigazgatási épületeket rongáltak meg. Szerinte további támadásokra lehet még számítani, ezért felszólította a helyieket, hogy keressenek menedéket.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője arról számolt be, hogy legalább két civil is meghalt, amikor orosz rakéták lakóépületeket találtak el hétfő este Harkiv megyében. Ott további öt ember megsérült.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk