Lavrov: van remény a kompromisszumra

  • narancs.hu
  • 2022. március 16.

Külpol

Az orosz külügyminiszter szerint komoly tárgyalások folynak Ukrajna semleges státuszáról.

Nem könnyű tárgyalások folynak Oroszország és Ukrajna között, de van remény a kompromisszumra – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az orosz RBK tévécsatornának nyilatkozva.

Lavrov szerint Oroszország a jövőben is kész lesz a kapcsolattartásra az ukrán féllel, de látnia kell, hogy ez milyen "hozzáadott értéket" képvisel. Azt mondta, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nem terjesztett elő új elképzeléseket kettőjük múlt csütörtöki, antalyai tárgyalásán.

A Reuters beszámolója szerint Lavrov arról is beszélt, hogy komoly egyeztetések folynak Ukrajna semleges státuszáról, illetve persze az oroszok által elvárt biztonsági garanciákról. Éjszakai videóüzenetében Zelenszkij is azt mondta, hogy szerinte egyre reálisabbak a béketárgyalások.

Lavrov sürgette, hogy az orosz és ukrán tárgyaló félnek adják meg lehetőséget arra, hogy nyugodt légkörben, a "hisztéria fokozása" nélkül dolgozzanak.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk