Lebombáztak az oroszok egy humanitárius segélyelosztót Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2023. július 10.

Külpol

Egy erre a célra használt iskolaépületet. 4 ember meghalt.

4 ember meghalt, 11 megsebesült, amikor orosz támadás ért egy humanitárius segélyelosztót délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban található Orihivetben

– közölték ukrán tisztviselők hétfőn.

Jurij Malasko a Telegramon közölte, hogy a támadás idején éppen humanitárius segélyt osztottak, irányított repülőbombát dobtak le a segélyosztó pontként használt iskolaépületre – írja a Reuters. Malasko hozzátette, hogy az orosz erők 36 célzott csapást hajtottak végre tíz település ellen rakétákkal és tüzérséggel. A támadásban három nő és egy férfi halt meg, mindannyian 40 év körüliek. A Legfőbb Ügyészség közölte, hogy háborús bűncselekmények miatt indított büntetőeljárást a támadás kapcsán.

Oroszország tagadta, hogy szándékosan célzott volna civilekre.

Az ukrán hadsereg szintén hétfőn jelentette be, hogy 4 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza Bahmut környékén a múlt hét során, az ellentámadás kezdete óta pedig összesen 24-et. Andrij Kovaljov, az ukrán vezérkar szóvivője elmondta, hogy a településnél továbbra is heves harcok dúlnak. Hozzátette, hogy az 5 hete kezdődött ellentámadás során már 193 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza az orosz erőktől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk