Lezárja a tranzitzónát a kormány a koronavírusra hivatkozva az érkezők előtt

  • 2020. március 1.

Külpol

Zárt kapuk.

Bakondi György a koronavírus és a menekülthelyzet összefüggéseiről beszélt az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján. A vírus miatt határozatlan ideig felfüggesztik új személyek befogadását a tranzitzónába, jelentette be a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi azt mondta: az intézkedés a tranzitzónában lévő 321 ember védelmében történik.

A főtanácsadó üzent a menekülteknek is: "fel kell készülnünk arra, hogy csoportosan, erőszakosan próbálnak majd átjutni a határon. Bármit is mondanak a szervezők, erre nem vezet út, nem érdemes erre kísérletezni".

Bakondi György azt mondta: az illegális migránsok zöme Iránból vagy Iránon keresztül érkezik. Kiemelte, hogy Irán a koronavírus egyik gócpontja, ott sok megbetegedés és haláleset is történt.

false

 

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.