Afgánok és pakisztániak lőttek egymásra Szabadkánál

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. július 2.

Külpol

Éjjel háromkor fegyverropogásra ébredtek a magyar–szerb határhoz közeli erdőnél. Egy ember meghalt, hatan megsérültek.

 

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A helyiek reggeli beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

Az MTI kora délután arról számolt be, hogy egy afgánokból és egy pakisztániakból álló csoport támadt egymásra. A szabadkai kórházban hat embert ápolnak tűzfegyver okozta sérülésekkel, közül egy 16 éves lány lehet a legsúlyosabb állapotban.

 Az összecsapásnak egy halálos áldozata van.

 A helyszínre Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter. Az egyik rendőr a magyar közszolgálati csatorna tudósítójának azt mondta, hogy állítólag a migránsok a rendőrökre lőttek, ezért tűzparancs van érvényben.

A lövöldözésben részt vevő egyik csoport szökésben van.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy megdobálták a határőröket. Az MTI azt írja, az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Arról, hogy olykor fegyver is van azoknál az embereknél, akik a határkerítésen szeretnének átjutni, korábban is beszámolt a rendőrség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk