Lövöldözés volt Hamburgban, többen meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Külpol

Az eset a Jehova Tanúi egyház templománál történt, az elkövető(k) motivációjáról nincsenek információk.

Többen meghaltak, valamint megsebesültek csütörtök este Hamburgban egy lövöldözésben. Az eset a Jehova Tanúi egyház templománál történt, Alsterdorf városrészben – írja a Deutsche Welle beszámolójára hivatkozva a hvg.hu

Az RTL német televízió és a Focus Online hírportálja elsőként legalább hat halottról számolt be, a Bild azonban hamarosan már azt közölte: heten vesztették életüket. A sebesültek számáról is eltérő információk jelentek meg, egyesek hét-nyolc emberről írtak, majd megjelentek hírek két tucatnyi sérültről is, de a számokat nem erősítették meg.

A német rendőrség a Twitteren keresztül kommunikált a lakossággal, majd jelezte, hogy nagyszabású műveletet indított a tettes vagy tettesek elfogására. Később azonban pontosítottak, és azt közölték: nicsenek információk arról, hogy elkövetők lennének szökésben. Az AP szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a tettes (esetleg többen) bent rekedhetett az épületben, vagy akár életét is veszíthette. Az biztosnak tűnik, hogy a rendőrsök a helyszínre érkezésük után még hallottak egy lövést, de nekik már nem kellett használniuk a fegyvereiket.

 

A rendőrség az este 11 körüli nyilatkozataikban azt hangsúlyozta, hogy nincs megbízható információjuk az elkövetők vagy elkövető motivációjáról. Peter Tschentscher, Hamburg polgármestere sokkolónak nevezte a beszámolókat, egyben együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Az esettel kapcsolatban a The Guardian emlékeztetett, Németországban az elmúlt években több olyan támadás is történt, amit vagy iszlám radikálisok, vagy szélsőjobboldaliak követtek el. A mostani támadásnál azonban egyelőre nem erősítették meg, hogy valamelyik csoportnak köze lenne ahhoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk