Lövöldözés volt Párizsban, legalább ketten meghaltak

  • narancs.hu
  • 2022. december 23.

Külpol

Szemtanúk szerint hét vagy nyolc lövés dördült el, egy 69 éves férfit őrizetbe vettek.

Ketten meghaltak, négy ember pedig megsérült, amikor egy férfi tüzet nyitott Párizs belvárosában egy kurd kulturális központ közelében a francia főváros 10. kerületében – írja a BBC. A rendőrség gyanúsítottként őrizetbe vett egy 69 éves férfit.

Szemtanúk beszámolói szerint hét vagy nyolc lövés dördült el, két sérült állapota kritikus. „Teljes volt a pánik, bezárkóztunk az üzletbe” – mondta egy helyi boltos az AFP hírügynökségnek. A hatóságok arra kérték az embereket, kerüljék el a környéket.

Információk szerint a letartóztatott idős férfinél a hatóságok megtalálták a támadás során használt fegyvert. Gyilkosság ügyében indítottak nyomozást, az elkövető indítékáról egyelőre nincsenek információk.

(Címlapképünk forrása: REUTERS/Sarah Meyssonnie)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk