Feljelentették Putyint a háború szó használata miatt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 23.

Külpol

Több ezer embert ítéltek már el azért, mert háborúnak nevezték a „különleges hadműveletet”.

Egy szentpétervári ellenzéki politikus feljelentette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért egy csütörtöki sajtóértekezleten háborúnak nevezte az ukrajnai „különleges hadműveletet”. Nyikita Juferev az államügyészséghez fordult azzal a panasszal, hogy Putyin megsértette azt a jogszabályt, amely szerint az orosz hadseregre vonatkozó „hamis hírek” terjesztéséért büntetés jár.

„Vlagyimir Putyin háborúnak nevezte a háborút. De nem jelentették be a különleges hadművelet beszüntetését, és nem hirdettek háborút. Ezért a szóért már néhány ezer embert elítéltek” – írta a politikus a Twitteren a Fokusz orosz internetes portál szerint. 

Az orosz elnök az ukrajnai orosz katonai beavatkozás február 24-i kezdete óta először használta a háború szót a „különleges hadművelet” helyett. Juferev szeptemberben több más szentpétervári képviselővel együtt az Állami Dumához intézett felhívásban Putyin eltávolítását követelte tisztségéből az ukrajnai beavatkozás miatt. Ezt megelőzően levelet írt az orosz elnöknek azzal a kéréssel, hogy vessen véget az ukrajnai háborúnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk