Legalább hárman vesztették életüket a párizsi lövöldözésben

  • narancs.hu
  • 2022. december 23.

Külpol

A gyanúsított korábban szablyával támadt bevándorlókra. 

Legalább hárman életüket vesztették, három embert pedig kórházban ápolnak, miután Párizs 10. kerületében egy férfi lövöldözni kezdett – közölték a párizsi hatóságok pénteken.

A rendőrség által őrizetbe vett 69 éves gyanúsított a szemtanúk szerint a francia főváros Enghien utcájában egy kurd kulturális központot, a vele szemben lévő kávézót és fodrászszalont vette célpontba, hét-nyolc lövést adott le. Alexandra Cordebard kerületi polgármester közölte, hogy három sebesült közül két embert válságos állapotban szállítottak kórházba. A helyszínen nyilatkozva hozzátette, hogy egyelőre nem tudni a lövöldözés pontos okát.

 
Rendőrök a Párizs belvárosban, a 10. kerületi Enghien utcában elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. december 23-án. A támadás következtében két ember életét vesztette, négy sérült válságos állapotban van. A rendőrök a lövöldözéssel összefüggésben egy 60 év körüli férfit tartóztattak le. Fotó: Teresa Suarez – MTI/EPA
 

Laure Beccuau párizsi államügyész a BFM TV francia televíziónak beszámolt róla, hogy a gyanúsítottal már korábban is volt dolguk, a férfi ugyanis egy évvel ezelőtt egy szablyával támadt rá bevándorlókra Párizsban. Hozzátette, hogy a nyomozók kapcsolatba léptek a terrorelhárításért felelős ügyészséggel, egyelőre azonban nem találtak terrorcselekményre utaló jeleket.

A gyanúsított ellen szándékos emberölés, gyilkossági kísérlet és erőszak miatt indult nyomozás, de nem zárták ki azt sem, hogy a férfi etnikumok elleni gyűlöletből cselekedett. A rendőrség lezárta az érintett területet, és arra kérte az embereket, hogy lehetőleg kerüljék el az egyébként boltokkal teli utcát.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk