Ma ünnepélyesen is királlyá nyilvánítják III. Károlyt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 10.

Külpol

Ugyan hivatalosan már ő a király, de ezt külön is bejelentik – és ezt most először közvetíti a tévé.

III. Károlyt szombaton, helyi idő szerint 10 órakor (magyar idő szerint 11 órakor) a londoni St James-palotában tartandó ceremónián hivatalosan is királlyá nyilvánítják – közölte a brit sajtó.

Kiemelik: Károly már az édesanyja halálának pillanatában automatikusan király lett, ezért a kihirdetés csupán formalitás. 

A ceremónián részt vesz a Privy Councillors elnevezésű testület, ami magas rangú politikusokból áll, és ott lesz London főpolgármestere, valamint más magas rangú tisztviselők is.

A zászlók ezután 24 órán át teljes árbocon lobognak az új király tiszteletére, majd ismét félárbocra engedik őket.

Ez az első alkalom, hogy az eseményt közvetíti a tévé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miért jött létre a bűnügyi felügyelet és mit jelent pontosan? Kérdések és válaszok a Schadl-ügy apropóján

Amikor a végrehajtói kar volt elnökének és egyik vádlott-társának a letartóztatását megszüntették, bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. Mi ez a jogintézmény, különösen az ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet (köznyelven szólva: házi őrizet)? Egyebek mellett erről is szó esik Jován László ügyvéddel folytatott beszélgetésünkben.