Ma ünnepélyesen is királlyá nyilvánítják III. Károlyt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 10.

Külpol

Ugyan hivatalosan már ő a király, de ezt külön is bejelentik – és ezt most először közvetíti a tévé.

III. Károlyt szombaton, helyi idő szerint 10 órakor (magyar idő szerint 11 órakor) a londoni St James-palotában tartandó ceremónián hivatalosan is királlyá nyilvánítják – közölte a brit sajtó.

Kiemelik: Károly már az édesanyja halálának pillanatában automatikusan király lett, ezért a kihirdetés csupán formalitás. 

A ceremónián részt vesz a Privy Councillors elnevezésű testület, ami magas rangú politikusokból áll, és ott lesz London főpolgármestere, valamint más magas rangú tisztviselők is.

A zászlók ezután 24 órán át teljes árbocon lobognak az új király tiszteletére, majd ismét félárbocra engedik őket.

Ez az első alkalom, hogy az eseményt közvetíti a tévé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.