Zelenszkij bejelentette, hogy harminc települést foglaltak vissza az oroszoktól

Külpol

Egyelőre nagyon is sikeresnek tűnik a héten indított ukrán ellentámadás.

Visszafoglaltak harminc települést az ukrán erők az orosz hadseregtől az ország északkeleti részében, Harkiv térségében – közölte pénteken videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

„Egyre több település felett vesszük át az ellenőrzést, visszatűzzük az ukrán zászlót” – tette hozzá Zelenszkij.

Az ukrán hadsereg közölte azt is, hogy új támadásokat indítottak orosz pontonhidak ellen, amelyeket az orosz erők a Dnyeperen építettek, hogy utánpótlást szállítsanak rajta Herszonba és környékére. Az ukrán erők tüzérségi és rakétatámadásokkal használhatatlanná tettek valamennyi rendes hidat a folyón.

Az ukrán hadsereg ellenőrzése alá vonta a Harkiv megyei Volohiv Jar falut, és tovább kíván haladni a stratégiai fontosságú Kupjanszk város felé, hogy elvágják az oroszokat a legfontosabb utánpótlási útvonalaktól.

A Moszkva-barát kupjanszki hatóságok a polgári lakosokat átmenekítik az orosz kézen lévő Luhanszk megyébe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk