Másodszor is elítélték a "Fidesz médiastrómanját"

  • narancs.hu
  • 2020. október 9.

Külpol

A Népszabadság bezárásáért felelős cég vezetőjét, Heinrich Pecinát felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélte az osztrák bíróság. Az ítélet még nem jogerős.

Heinrich Pecinát, a Népszabadság bezárásáért nagyban felelős Vienna Capital Partners volt vezetőjét másodszor is elítélte a bíróság az ún. Hypo-ügyben - írja a Népszava. Az osztrák Hypo Bank botrányait feltáró perben először 2017.ben született döntés, ekkor a bíróság bizonyítottnak látta, hogy Heinrich Pecina, valamint Josef Kircher, Tilo Berlin és Wolfgang Kulterer hűtlen kezelést követtek el, és utóbbi kivételével csalásban is bűnösnek mondták ki őket.

 

Ekkor Pecinát  22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 288 ezer euró pénzbüntetésre csalás miatt. A beszámoló szerint most a klagenfurti bíróság az ítéletet 18 hónap – szintén felfüggesztett – börtönre és 144 ezer euró pénzbüntetésre változtatta, az ítélet azonban nem jogerős.

 

Bűnösnek mondta ki az osztrák bíróság a Népszabadság sírásóját

"Bevallotta tettét." A magyar megyei lappiacot Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecinát bűnösnek mondta ki az osztrák bíróság múlt héten. Hűtlen kezelés és csalás miatt jogerősen 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vállalkozót, aki ezen felül 288 ezer eurós büntetést is fizethet - írja a hvg.hu az osztrák APA hírügynökség nyomán.

Figyelmébe ajánljuk