Még nem tudja a német kormány, perel-e a magyar homofóbtörvény ellen

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Külpol

Olaf Scholz inkább maradna a fenekén, a zöldpárti koalíciós partner inkább hajlik a perre.

Több ország, majd az Európai Parlament is csatlakozott ahhoz a keresethez, amit a gyermekvédelminek hívott, valójában homofób törvény ellen nyújtanak be. Először Belgium, Hollandia, Írország, Luxemburg és Portugália jelezte, hogy perelni fognak a melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt.

A Politico most arról ír, hogy a német kormányban még nincs egyetértés, hogy beleálljanak-e a homofóbtörvénybe. Franciaország is hezitál.

A lap szerint a német kormányban a feminista-progresszív álláspontot képviselő, zöldpárti Annalena Baerbock és a szociáldemokrata Olaf Scholz között vita van a kérdésben.

Scholz azzal indokol, hogy a per csak muníciót adna Orbán „woke” Brüsszel elleni kommunikációs hadjáratához, amit a „jó öreg magyar értékek” védelmében folytat. (444)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.