Minden ukrán civilt sikerült kimenekíteni az Azovsztalból

  • narancs.hu
  • 2022. május 8.

Külpol

Már csak a sebesültek és az egészségügyisek várják a szabadulást a mariupoli acélműben. Az ukrán katonák tovább harcolnak.

Az ukrán hatóságoknak sikerült kimentenie azokat az időseket, gyerekeket és nőket, akik a mariupoli Azovsztal acélműben húzták meg magukat az orosz támadás elől – jelentette be Irina Verescsuk ukrán kormányfő-helyettes. Hozzátette: a mariupoli humanitárius akció erre vonatkozó része ezzel lezárult.

Volodmir Zelenszkij ukrán elnök szerint a sebesült katonákat és az ápolószemélyzetet is kihozzák a két hónapja orosz ostrom alatt álló épületkomplexumból.

Az elnök megköszönte a Nemzetközi Vöröskeresztnek és az ENSZ-nek a civilek kimentésében nyújtott segítséget. Szombaton ötven civilt mentettek ki az ott található bunkerekből, az elmúlt napokban pedig összesen félezer embert tudtak kihozni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk