Lefoglalják a Putyinnak tulajdonított szuperjachtot az olaszok

  • narancs.hu
  • 2022. május 7.

Külpol

A vízi alkalmatosság potom 700 millió dollárt ér. 140 méter hosszú, két helikopterleszállóval és egy úszómedencével rendelkezik.

Olaszország elrendelte egy Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető 700 millió dolláros jacht lefoglalását – írja a BBC. A Scheherazade névre keresztelt szuperjacht tavaly szeptember óta javítás alatt áll egy toszkánai kikötőben.

Az olasz pénzügyminisztérium szerint a hajó tulajdonosa kapcsolatban áll az orosz kormány prominens tagjaival.

A hajó lefoglalására az Oroszország ukrajnai inváziója miatt hozott uniós szankciók alapján került sor, amelyek miatt más hajókat is elkoboztak.

 
A Scheherazade nevű szuperjacht
Forrás: Wikipédia
 

A Scheherazade pontos tulajdonosát nem sikerült megállapítani, de amerikai tisztviselők a New York Timesnak azt mondták, hogy a hajó az orosz elnöké lehet. Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető támogatói szintén Putyin elnökhöz kötik a 140 méteres hajót.

Más jelentések szerint a két helikopterleszállóval és egy úszómedencével rendelkező jacht Eduard Khudainatov, a Rosznyeft orosz energetikai óriáscég korábbi vezetőjének tulajdonában van, aki jelenleg nem célpontja az uniós szankcióknak.

Számos szuperjacht orosz milliárdosokhoz köthető, de a tulajdonjogot titok övezi – gyakran ugyanis offshore cégek sorozatán keresztül tulajdonolják azokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk