Molotov-koktéllal támadt egy doveri bevándorlási hivatalra egy férfi

  • MTI
  • 2022. október 30.

Külpol

Molotov-koktélt dobott egy férfi egy doveri bevándorlási hivatal épületére.

Megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett vasárnap egy férfi az angliai Doverben. A férfi három Molotov-koktélt dobott a bevándorlási ügyeket intéző hivatal központi épületére, a BBC közlése szerint a tűzoltók hamar meg tudták fékezni a tüzet. A támadó gépkocsival érkezett a helyszínre, majd miután az épületre hajította a házilagos gyújtóeszközöket, egy közeli benzinkútra hajtott, ahol öngyilkosságot követett el. A rendőrség kivonult a helyszínre, ám a belügyminisztérium szóvivője szerint egyelőre nem lenne helyénvaló további nyilatkozatok közzététele az ügyben.

 Az Egyesült Királyságba évente több tízezren próbálnak illegálisan átjutni a kontinensről a La Manche-csatornán át, többnyire embercsempészek által szervezett csoportokban, gumicsónakokkal. Tavaly novemberben 31 ember, köztük öt nő és egy gyermek a tengerbe fulladt, amikor gumicsónakkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson, és a csónak elsüllyedt. A brit kormány ezután új, szigorú törvények előkészítésébe kezdett az illegális bevándorlás megfékezésére. Ennek alapján életfogytiglani börtönnel lesznek sújthatók csempészhajók vezetői, az Európa felől illegálisan brit területre lépők pedig nem folyamodhatnak hivatalosan menedékjogért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk