Moszkvai nők kérik Putyint, ne küldje mészárszékre férjeiket és fiaikat

  • narancs.hu
  • 2023. március 12.

Külpol

Ötösével küldik rohamba őket, száz erősen felfegyverzett ellenséggel szemben, mondják az asszonyok.

Megjelent egy video a Telegramon, amelyen Moszkva-környéki nők egy csoportja kéri Vlagyimir Putyintól, hogy ne küldje mészárszékra a férjeiket és fiaikat – írja a 444. Nem megfelelő kiképzésről beszélnek, ami az ígért két hét helyett csak négy napig tartott, mielőtt bevetették volna a hozzátartozóikat. Ezeket a mozgósítottakat márciusban az első vonalba küldték annak ellenére, hogy alig kaptak kiképzést a szeptemberi mozgósítás után.

 

A táblán, amit tartanak, az 580-es Tüzérségi Hadosztály felirat olvasható. Az egyik nő arról beszél, hogy a férjeiket úgy küldik rohamba, mint a birkákat a vágóhídra. „Egyszerre ötöt, 100 erősen felfegyverzett ellenséges emberrel szemben.” Elmondják azt is, hogy a hozzátartozóik felkészültek a hazájuk szolgálására, de azon a területen, amire kiképezték őket, nem pedig rohamosztagosként. Ezért kérik Putyint, hogy hozzák vissza őket a fronvonalból, a tüzéreket pedig lássák el lőszerrel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk