Nem örülnek a londoniak, hogy kampányeszköz lett a tűzijáték

  • narancs.hu
  • 2024. január 1.

Külpol

Polgármesteri önfényezéssel indult a szilveszteri bemutató.

Bepöccentek a britek, mert London polgármestere közpénzből kampányolt. Nem, nem küldött ki nemzeti konzultációs íveket Sadiq Khan, hanem egy kissé kampányszagú szlogennel vezette fel az újévet ünneplő tűzijátékot. Szilveszter éjszakáján az éjfélt a Big Ben jelezte, ezt követően indult el a műsor 12 ezer rakétát eldurrogtatva. A 15 perces műsort azzal a fényfelirattal kezdték: London polgármestere bemutatja. És ez elég volt arra, hogy sokakat feldühítsen. 

A bemutató alatt az a felirat is megjelent az égen, hogy London - a Place for Everyone. Hogy ez a két felirat mire lesz elegendő a választásokon, nem tudni, mindenesetre az idén májusban választanak új polgármestert - a parlamenti választásokra az év végén kerül majd sor.  A közösségi oldalakat mindenesetre ellepték az elégedetlen és felháborodott bejegyzések. Egyesek szerint London ma egyáltalán nem biztonságos mindenki számára, de volt aki egyszerűen feldühödött, amiért kisajátította a polgármester a város tűzijátékát, írja a Daily Mail.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk