Németország határellenőrzést vezet be

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 11.

Külpol

A G7 csúcstalálkozó idejére.

Németország egy hónapig ideiglenes határellenőrzést vezet be a G7 országcsoport június végi, bajorországi csúcstalálkozója miatt – jelentette be szombaton a német belügyminisztérium.

A csúcstalálkozó június 26. és 28. között lesz az Alpokban fekvő Elmauban. A határellenőrzést már 13-tól, hétfőtől bevezetik, a határátlépőknek számolniuk kell ezzel földön, vízen, levegőben.

A minisztérium a biztonság növelésének szükségességével magyarázta az intézkedést, de azt nem részletezte, hogy milyen erőszakcselekményektől tartanak a hatóságok. Mindazonáltal már lehet tudni, hogy tüntetések szerveződnek a csúcs ellen a helyszínhez közeli Garmisch-Partenkirchenben és a bajor fővárosban, Münchenben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk