Néppárti elnök: Kirúgjuk Orbánékat, ha továbbra is becsmérlik az Uniót

  • narancs.hu
  • 2019. május 8.

Külpol

Megpróbálják befenyíteni.

Ha Orbán Viktor továbbra is becsmérli az Európai Uniót, az Európai Néppárt ki fogja rúgni őt, vagy magától lép ki – ezt mondta Joseph Daul, a pártszövetség elnöke. Minderről a Politico számol be.

Daul az uniós vezetők nagyszebeni informális találkozója előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol megvédte a Néppárt márciusi döntését, amellyel felfüggesztették a Fidesz tagságát. Hozzátette, hogy az ügyben a Néppárt novemberi kongresszusa előtt fognak dönteni.

Daul még azt is mondta, hogy Orbán és a Fidesz tagjai „szabad emberek”, „ha úgy dönt, hogy menni akar, mi feltétlenül tiszteletben tartjuk”. Szerinte a magyar miniszterelnök „nem a jó irányba tart” azzal, hogy kinyilvánította, nem támogatja Manfred Weber csúcsjelöltségét, de hozzátette, hogy Orbán Junckert sem támogatta 2014-ben.

(Via 24.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?