Netanjahu: akkor lesz vége a háborúnak, ha lezárják Egyiptom és Gáza határát

  • narancs.hu
  • 2024. január 14.

Külpol

A kormányfő továbbá azt mondta, elpusztítják a Hamászt és demilitarizálják Gázát. 

Ha lezárnák Egyiptom és Gáza határát, úgy teljes ellenőrzést gyakorolna a terület külvilághoz való hozzáférése felett Izrael– mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatón

A CNN beszámolója szerint a kormányfő azt mondta, Izrael nem tekinti addig befejezettnek a háborút, amíg le nem zárja a Philadelphiai folyosót, vagyis a Gázai övezet és az Egyiptom között elterülő földsávot. Itt található a rafahi határátkelő, ami az egyetlen kapcsolódási pont az arab világhoz, illetve a segélyek is it jutottak be az övezetbe. 

Netanjahu továbbá azt mondta, el fogják pusztítani a Hamászt, demilitarizálják Gázát, de a déli határon továbbra is katonai felszerelés jutna be az övezetbe, amit ezért le kell zárni. 

Az Ahram Online arról számolt be, hogy Egyiptom már figyelmeztette Izraelt a folyosón zajló katonai műveletekre. A hírportál októberben arról írt, hogy bármilyen izraeli behatolás a területre az 1979-es egyiptomi-izraeli békeszerződés megsértésének minősülne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.