Nőnek és orvosnak öltözött izraeli katonák rohantak le egy kórházat Ciszjordániában

  • narancs.hu
  • 2024. január 30.

Külpol

Három palesztin fegyverest öltek meg.

Magukat nőknek és egészségügyi dolgozóknak álcázó izraeli katonák rohantak le egy kórházat a ciszjordániai Dzsenín városában – írja a Guardian beszámolójára hivatkozva a Telex hírösszefoglalója.

A támadást elítélő palesztin egészségügyi minisztérium szerint az izraeli erők tüzet nyitottak a kórtermekben. Az izraeli hadsereg közleménye szerint három feltételezett palesztin fegyverest öltek meg a kórház területén, akik rejtekhelynek használták a kórházat, és egy október 7-ihez hasonló támadásra készültek.

A közösségi médiában terjedő, biztonsági kamerák által rögzített felvételeken körülbelül egytucatnyi, fejkendős muszlim nőnek vagy fehér köpenyes orvosnak öltözött, felfegyverzett izraeli katona látható. A kórház szóvivője szerint nem volt tűzharc, az izraeli katonák célzottan gyilkolták meg a három feltételezett fegyverest, de a rajtaütés során orvosokat, ápolókat és a kórház biztonsági személyzetét is megtámadták. A Hamász a három meggyilkolt férfit a terrorszervezet tagjának vallotta, az akciót pedig „gyáva merényletnek” nevezte.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint október 7-e óta az izraeli hadsereg több mint 380 palesztint ölt meg Ciszjordániában. A legtöbbjüket az izraeli erőkkel való összecsapásokban ölték meg, letartóztatási razziák vagy erőszakos tüntetések során. Az izraeli hadsereg szerint az elmúlt négy hónapban közel 3000 palesztint tartóztatott le Ciszjordániában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.