Novaja Gazeta szerint akár 1 millió oroszt is elvihetnek Ukrajnába harcolni

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Külpol

Állítólag a rendelet egy titkosított paragrafusa lehetővé teszi, hogy ne csak a védelmi miniszter által bejelentett 300 ezer embert mozgósítsák.

Egy orosz kormánytisztviselő szerint a Kreml nem elégszik meg 300 ezer tartalékos mozgósításával, a tervek szerint 1 millió embert akarnak Ukrajnába vinni harcolni – írja a külföldre űzött orosz lap, a Novaja Gazeta alapján a The Guardian.

Az orosz elnök szerdai beszédében azt mondta, hogy a katonai szolgálat csak azokra vonatkozik, akik jelenleg tartalékosok, azok közül is különösen azokra, akik a fegyveres erőknél szolgáltak, bizonyos katonai szakmákból valók és megfelelő tapasztalattal rendelkeznek.

Nem sokkal Putyin bejelentése után Szergej Sojgu védelmi miniszter közölte, 300 ezer oroszt hívnak be a mozgosítás részeként, hogy harcoljon az Ukrajna ellen folytatott háborúban.

A száműzetésben lévő, független orosz lap, a Novaja Gazeta Putyin kormányának egy meg nem nevezett tisztviselőjét idézte, aki azt mondta,

a valódi terv 1 millió ember behívása. A névtelen forrás azt mondta, a szerdán Putyin által aláírt rendelet titkosított 7. paragrafusa lehetővé teszi, hogy az orosz védelmi minisztérium 1 millió embert mozgósítson.

A forrás azt mondta, a számokat többször javították, végül 1 millióval számoltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk