Medvegyev: a népszavazás után Oroszországhoz csatoljuk a Donbaszt, és atomfegyverrel is megvédhetjük

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Külpol

A népszavazás valódiságának látszatára sem ügyelt, és nukleáris világháborúval fenyegetőzött.

Alig néhány mondatos közleményt adott ki a Telegramon Dmitrij Medvegyev korábbi orosz miniszterelnök és elnök, de sok rendkívül súlyos állítást fogalmazott meg benne: beszélt nukleáris háborúról, Európa és Amerika elleni támadásról és gyakorlatilag beismerte a közelgő ukrajnai "népszavazások" elcsalását is, amelyek arról szólnak, "akarják-e" a helyi lakosok, hogy az orosz hadsereg által elfoglalt területeket Oroszországhoz csatolják.

A közlemény annyira direkt, hogy The Guardian is inkább idézi:

"Megtartjuk a népszavazást, a Donbasz és más területek pedig Oroszország részei lesznek. Az így csatlakozó területek védelmét jelentősen megerősíti az orosz hadsereg. Oroszország nemcsak mozgósítást jelentett, de azt is, hogy minden orosz fegyver, ideértve a stratégiai nukleáris fegyvereket is, felhasználható e védelem érdekében.

Így aztán nincs szükségünk arra, hogy néhány, tábornokok ruhájába bújt, nyugdíjas idióta a NATO által a Krímre mért csapásokkal fenyegetőzzön. A hiperszonikus fegyverek garantáltan gyorsabban érik el az európai és amerikai célpontokat.

A nyugati társadalmaknak és általában a NATO-tagállamoknak meg kell érteniük, hogy Oroszország a saját útját járja. Nincs visszaút."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.