Orbán Rómába utazik Melonival tárgyalni

  • narancs.hu
  • 2024. június 24.

Külpol

Nem kizárt, hogy elválnak útjaik. Az olasz kormányfő egyszer már kikosarazta a magyar miniszterelnököt.

Hétfő este Rómába érkezik Orbán Viktor, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel tárgyaljon – számolt be a HírTV

Mint írja a kormánypárti televízió a weblapján, a tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz csatlakozásának letisztázása lesz a Meloni vezette Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládhoz. A bevándorlásról, a demográfiai kihívásról, és az európai szuverenitásról egyetért Orbán Viktor és Giorgia Meloni, az uniós vezetők kinevezéséről és Ukrajna támogatásáról azonban eltérnek a nézőpontjaik.

Nicola Procaccini az ECR pártcsalád társelnöke a napokban úgy nyilatkozott, ha a Fidesz csatlakozni akar a legnagyobb konzervatív alakulathoz, akkor alá kell írnia a Kijev támogatásáról szóló egyezményt. Az olasz lapok szerint nem kizárt, hogy a ma esti találkozó a miniszterelnöki palotában közös megegyezéssel elválással zárul, ez azonban nem jelent kockázatot a magyar- olasz kapcsolatokra nézve.

Mint arról lapunk is beszámolt, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az ECR populista jobboldali frakció vezetője nemet mondott Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz csatlakozási kérelmére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk