Magyar Péter is átvette az európai parlamenti képviselői mandátumot

  • narancs.hu
  • 2024. június 24.

Külpol

„Kezdődhet a munka!” – írta közösségi oldalán.

Miután egy héttel ezelőtt, követőit megszavaztatva arra a döntésre jutott Magyar Péter, hogy felveszi a Tisza Párt által június 9-én elnyert mandátumot az európai parlamentben, a mai napon erre hivatalosan is sor került. Minderről a politikus egy fotó kíséretében számolt be egy rövid bejegyzésben a közösségi oldalán.

Ahogy arról beszámoltunk korábban, felvették a Tisza Párt európai parlamenti képviselőit, köztük Magyar Pétert az Európai Néppárt (EPP) frakciójába. A jobbközép frakció múlt kedden délután tartotta az alakulóülését.

 „A Tisza Párttal a magyar érdekek képviseletében és védelmében sok képzett ember került az Európai Parlamentbe, a párt képviselői a munka elvégzésére alkalmasak” – fogalmazott ekkor Manfred Weber az EPP  elnöke és európai parlamenti frakcióvezetője Brüsszelben. Mindez azt is jelentette, hogy a Fidesz kilépése/kizárása óta ott árválkodó egyetlen KDNP-s képviselő is otthagyta végül a pártcsaládot.

https://magyarnarancs.hu/kulpol/felvettek-a-tisza-ep-kepviseloit-az-europai-neppart-frakciojaba-268876
 

Az Európai Néppárt parlamenti frakciójának 97 százaléka támogatta, hogy a Tisza Párt EP-képviselői oda tartozhassanak. A nemmel szavazók között voltak ugyanakkor a magyarok: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két EP-képviselője, Winkler Gyula és Vincze Loránt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk