Orbán Viktor: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Külpol

Egyben az ellenzéket is elítélte és megüzente, hogy a rezsicsökkentés nem kerülhet veszélybe.

„Oroszország ma reggel katonai erővel megtámadta Ukrajnát, ezért a Nemzetbiztonsági Opeartív Törzs ülést tartott. Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését. Vésztanácskozást fogunk tartani Brüsszelben. Úgy látom, az európai egység fenntartható lesz és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat” – mondja Orbán Viktor a Facebook-oldalára posztolt videóban.

Majd így folytatja:

„Magyarországnak ebből a háborús konkfliktusból ki kell maradnia, mert számunkra legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába. Humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd.”

Ezt követően odaszúr az ellenzéknek és eljut a rezsicsökkentésig:

„Nem tudjuk elfogadni a baloldalnak azon javaslatait sem, amelyek veszélyeztetik Magyarország energia- és gázelllátását, és veszélybe sodornák a családok rezsicsökenntését.”

Mondandóját így zárja:

 „Katonai és kijelölt rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán-magyar határ térségében. Sajnos arra kell számítanunk, hogy a mai katonai támadást követően a Magyarországra érkező, föltehetően menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő. Az ő ellátásukra felkészültünk, képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással. Minden mást ma késő este Brüsszelből.”

Az orosz-magyar kapcsolatok alakulásáról Fazekas Zsuzsanna írt átfogó cikket:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk