Orbán Viktor Üzbegisztánba repült

  • narancs.hu
  • 2021. március 29.

Külpol

A miniszterelnök a képek alapján elég lazán kezelte a maszkviselést.

Orbán Viktor az előzetes tájékoztatás szerint Taskentben folytat ma megbeszélést Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, illetve a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalással kapcsolatban.

Orbán Viktor Üzbegisztánban

 
Orbán Viktor Üzbegisztánban
 
Taskent, 2021. március 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Taskentben 2021. március 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

Ahogy az MTI által közölt képeken jól látszik, Orbán nem viselt maszkot, amikor fogadták őt a reptéren, továbbá akkor sem vette fel a maszkot, amikor a taskeni függetlenségi emlékműnél koszorúzott. Miközben a szakemberek folyamatosan hangsúlyozzák, hogy a maszkviselés abban az esetben is fontos, ha már az illetőt beoltották. Orbán Viktor egy hónapja kapta meg kínai vakcinát.

Orbán Viktor Üzbegisztánban

 
Orbán Viktor Üzbegisztánban
 
Taskent, 2021. március 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök koszorúz a taskenti függetlenségi emlékműnél 2021. március 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

Az MTI közlése szerint Orbánnal utazott Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki úgy nyilatkozott, hogy Magyarország és Üzbegisztán gazdasági és kereskedelmi együttműködése a bizonyíték arra, hogy megérte elindítani a keleti nyitás politikáját. A külgazdasági és külügyminiszter beszámolt az előkészítés alatt álló legnagyobb közös fejlesztésről, amely a nukleáris energiával kapcsolatos. Elmondta: Üzbegisztánban jelenleg atomerőművet építenek, és a magyar szabadalomként bejegyzett Heller-Forgó-rendszert akarják az új atomerőmű hűtési rendszerének kidolgozására használni.

 

Figyelmébe ajánljuk