Orosz oligarchákat akart mentesíteni a szankciók alól a magyar kormány

  • narancs.hu
  • 2023. február 22.

Külpol

Nem sikerült, de elérték, hogy rövidebb ideig legyenek hatályban az intézkedések.

Magyarország sokáig ragaszkodott hozzá, hogy több oligarcha lekerüljön az Európai Unió szankciós listájáról. Ezt Rikard Jozwiak, a Radio Free Europe munkatársa is így tudja, aki szerint először kilenc, majd négy, végül kettő személyt akartak mentesíteni a szankciók alól. Végül egyet sem sikerült átvinnie a magyar kormány képviselőinek. A szankciók vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat jelentenek az unió területén.

Azt nem tudjuk, pontosan mely orosz oligarchákról van szó, de azt igen, hogy a kormány szeptemberbe is le akart vetetni három nevet, most ugyanazt a hármat és még hatot szerettek volna mentesíteni.

Az oroszpárti magyar kormány így is részsikert könyvelhet el: az uniós vezetők egy évre akarták meghosszabbítani a szankciókat, a Fidesz azonban hat hónapra faragta le az intézkedés hatályát. (Telex)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk