Hat embert halálra késelt egy férfi egy ausztrál bevásárlóközpontban

  • narancs.hu
  • 2024. április 13.

Külpol

A támadót a rendőrök lelőtték, több embert kórházba szállítottak.

Késsel támadt egy férfi az emberekre Sydney egyik bevásárlóközpontjában, hatan meghaltak – írja az ausztrál rendőrség tájékoztatására hivatkozva Guardian hírösszefoglalója, amelyet a Telex szemlézett. 

A Bondi csomópontnál található Westfield bevásárlóközponthoz kiérkező rendőrök lelőtték a késelőt.

Több sérültet kórházba szállítottak, a rendőrség egyelőre nem tudott pontos számot mondani. A Channel 9 szerint a férfi egy kilenc hónapos gyereket is megkéselt, ő is kórházba került.

Az egyik boltos arról számolt be, hogy a férfinél egy nagy kés volt, az emberek pedig menekültek az épületből vagy a boltokba húzódtak. Az ausztrál médiában olyan képeket is lehetett látni, ahol egy férfi megpróbálja megakadályozni, hogy a támadó feljusson egy mozgólépcsőn. A rendőrség arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a környéket. A területet kiürítették, a közösségi médiában pedig mentőautókról és rendőrségi járművekről készült képek jelentek meg a helyszínről. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi lehetett a támadó indítéka, a terrorizmust sem zárták ki.

(Címlapképünk forrása: AAP Image/Steven Saphore via REUTERS)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.