Öt embert megölt egy fegyveres egy horvátországi idősek otthonában

  • narancs.hu
  • 2024. július 22.

Külpol

A helyi média beszámolói szerint az elkövető háborús veterán volt.

Legalább öt ember meghalt, három pedig megsebesült a közép-horvátországi Daruvár idősotthonában hétfőn, miután egy fegyveres férfi behatolt az épületbe és lövöldözni kezdett – jelentette a horvát köztelevízió.

A helyi média értesülései szerint a férfinak sikerült elmenekülnie, de a rendőrség az idősotthontól nem messze található kávézóban elfogta és őrizetbe vette.

Az N1 helyi tévécsatorna értesüléseire hivatkozva a Reuters azt írja, hogy az elkövető egy 1973-as születésű veterán, aki az 1990-es években lezajlott délszláv háborúban is harcolt. Elsőként az otthonban lakó édesanyját ölte meg, a további négy áldozat pedig –lakók és dolgozók is voltak közöttük – egyelőre tisztázatlan körülmények között vesztette életét. A három sebesültet kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.

Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, az X-en (korábban Twitter) fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. Posztjában bejelentette: Davor Bozinovics miniszterelnök-helyettes, Vili Beros egészségügyi és Marin Piletics szociálpolitikai miniszter Daruvárba utazik. A rendőrség megkezdte az eset kivizsgálását, de egyelőre nem közölt további részleteket sem a lövöldözés körülményeiről, sem az elkövetőről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk