Palesztinpárti tüntető ölt meg egy zsidó férfit Kaliforniában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 8.

Külpol

A hatóságok a gyűlölet-bűncselekmény lehetőségét sem zárták ki.

Meghalt egy zsidó férfi Izrael-párti és palesztinbarát tiltakozók verekedésében Kaliforniában – közölte a Ventura megyei sheriff hivatala. A 69 éves Paul Kessler a vasárnapi tüntetések során a földre zuhanva beütötte a fejét, és hétfőn belehalt a serüléseibe.

Vasárnap egy időben tartottak Izrael-barát és palesztinpárti tüntetéseket a Los Angeles közelében található Thousand Oaksban. A demonstrálók között szóváltás alakult ki, majd az események tettlegességig fajultak.

Noah Farkas rabbi, a helyi zsidó szervezet vezetője azt közölte, egy palesztinpárti tüntető ütötte fejbe egy megafonnal az áldozatot. Farkas szerint azonosították a feltételezett elkövetőt, de még nem vették őrizetbe.

A hatóságok egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg az ügyben, elszigetelt esetként kezelik, de a gyűlölet-bűncselekmény lehetőségét sem zárták ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.