Túlságosan dörgölőzött Orbánhoz, ez is közrejátszott Tucker Carlson kirúgásában

  • narancs.hu
  • 2023. november 8.

Külpol

Nem nézték jól a FOX Newsnál, hogy imázsfilm készül egy autoriter államról.

Nem nézték jó szemmel a Fox New csatorna fejesei Tucker Carlson engedély nélkül leszervezett magyarországi hakniját 2021-ben, Orbán Viktor reklámozása is hozzájárulhatott a szélsőjobboldali sztárújságíró kirúgásához – írja új könyvében Brian Stelter, a New York Times és a CNN ismert riportere és médiatudósítója.

A 444.hu által szemlézett tudósítás szerint a főnökei már évekkel az idén áprilisi kirúgása előtt ki voltak bukva Tucker Carlsonra. Egy név nélkül nyilatkozó csúcsvezető szerint

Carlson “tudatosan okozott kárt” a csatornának, amikor 2021-ben több napra Budapestre költöztette a Tucker Carlson Tonight című műsorát.

Carlson 2021-ben bevándorlóellenes, nacionalista hozzáállása miatt dicsőítette a magyar miniszterelnököt, a csatornánál pedig nem tetszett a vezetőknek, hogy beszélő fejük önkényuralmi rendszerekkel kokettál.

A budapesti adásfolyam a FOX szerint nem volt más, mint „Orbán Viktor egyre autokratikusabb és patriarchálisabb országának felhabosított országreklámja”.

Carlsont végül azért rúgták ki, mert  az általa terjesztett hazugságok miatt a tévécsatorna kénytelen volt peren kívül 787 millió dollárt fizetni a Dominion Voting Systems nevű szavazógépgyártó cégnek, amelyet azzal vádolt a véleményvezér, hogy elcsalták az elnökválasztást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk