Putyin állítja, semmi közük a migránsválsághoz

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 13.

Külpol

Az orosz légitársaságok nem szállítottak tömegeket Fehéroroszországba.

Oroszországnak nincsen semmi köze a Fehéroroszország és az Európai Unió határon zajló migrációs válsághoz – jelentette ki Vlagyimir Putyin egy szombati tévéinterjúban.

"Szeretném, ha mindenki tudatosítaná: nekünk ehhez semmi közünk – mondta az orosz elnök. – Mindenki mindenféle indok nélkül, és minden alkalmat megragadva felelőssé próbál tenni bennünket" - folytatta. Orosz légitársaságok nem szállítottak migránsokat Fehéroroszországba – ismételte meg. Szerinte a migrációs válságot a nyugati, ezen belül az európai országok hozták létre, és ennek politikai, gazdasági és katonai okai vannak.

Putyin reményét fejezte ki, hogy Fehéroroszország nem fogja elzárni az Európai Unióba vezető orosz gázvezetéket. "Lukasenka, mint a tranzitország elnöke, természetesen utasítást adhat európai szállításaink megállítására. De ez a tranzitmegállapodásunk megsértése lenne. Remélem, erre nem kerül sor" – mondta.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk