Putyin-ellenes partizáncsapatok foglaltak el egy kisebb orosz falut

  • narancs.hu
  • 2023. május 22.

Külpol

Az orosz önkéntesekből álló légió az ellenzéki szimbólumnak tartott fehér-kék-fehér zászlókkal adtak jelt magukról.

A magát Putyin-ellenesnek tartó Oroszország Szabadsága Légió határmenti települést foglalt el és katonákat küldött a Belgorod-régióban fekvő Grajvoron városba – írja a Guardian. Nem tisztázott, hogy kik sérültek meg a harcokban, amikről csak ellenőrizetlen hitelességű felvételek vannak. Egy videón sérült határőr is látható, egy másikon egy Mi-8-as helikopter, amely tüzeket okoz Kozinkában, és sok menekülő autó. Oroszország és Ukrajna is megerősítette, hogy a határnál harcok voltak. Egy másik Kreml-ellenes milícia, az Orosz Önkéntesek Testülete ugyancsak azt állítja, hogy részt vett bennük.

„Mi is oroszok vagyunk, mint ti – áll az Oroszország Szabadsága Légió közleményében. – Mi csak annyiban különbözünk, hogy nem akarjuk igazolni a hatalomban lévő bűnözők cselekedeteit, és fegyvert ragadtunk, hogy megvédjük a mi és a ti szabadságotokat. De ma mindenki felelősséget kell vállaljon a saját jövőjéért. Ideje véget vetni a Kreml diktatúrájának.”

Belogorod kormányzója szabotázst emleget és az ukrán hadsereget okolja a támadásokért. Ukrajna elhatárolódott a orosz gerillaharcosoktól, kijelentve, hogy azok nem állnak katonai irányításuk alatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.