Silvio Berlusconi nem vonul vissza

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 22.

Külpol

Visszatért a kórházi kezelés után, esze ágában sincsen nyugdíjba menni a 86 éves politikusnak.

Felgyógyult Silvio Berlusconi, negyvenöt napos kórházi kezelése után a Corriere della Sera napilapnak nyilatkozott. Jelezte visszatérését a politikába az egészségi problémái okozta kényszerszünet után. Elmondta, nehéz időszakot hagyott a háta mögött, de mindig érezte nem csak családja, hanem pártja és a Hajrá, Olaszország! (FI) szavazóinak szeretetét is.

Olaszország volt miniszterelnökét leukémiával és tüdőfertőzéssel kezelték a milánói Szent Rafael kórházban, most ott folytatja, ahol abbahagyta: továbbra is a Hajrá, Olaszország! elnöke marad, és megújítja a pártot.

„Sok teendőm van, és teszem a dolgom mint mindig a FI élén” - mondta. Tagadta a helyettesítéséről időnként felröppenő híreket, és hangsúlyozta, hogy pártja megkezdte a 2024-es európai parlamenti választásokra való készülést.

Az 1994-ben alapított Hajrá, Olaszország! Berlusconi szerint kezdettől fogva a megújulás pártjának számít, amely egyrészt meg akarta akadályozni, hogy a kommunisták kormányra kerüljenek, másrészt célként tűzte ki az olasz politika megújítását.

Az FI október óta két szövetségesével, a Giorgia Meloni miniszterelnök vezette jobboldali Olasz Testvérekkel (FdI) és a Matteo Salvini vezette szintén jobboldali Ligával kormányoz. Silvio Berlusconi kiválónak nevezte a Melonival és Salvinivel való kapcsolatát, és megjegyezte, miközben a Demokrata Párt (PD) egyre inkább baloldalra tolódik, az úgynevezett harmadik pólus pedig "még mielőtt megszületett volna, máris meghalt", a Hajrá, Olaszország! az egyedüli, mely keresztény és demokratikus erőként a centrumot képviseli.     A Hajrá, Olaszország! támogatottsága a legutolsó felmérések szerint valamivel több mint hét százalék. Silvio Berlusconi úgy vélte, pártja eredményeit a személye ellen indított igazságügyi üldözés befolyásolja negatívan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk